Mentenanta podelelor tehnice versus mentenanta pardoselii traditionale

Cu siguranta notiunea de pardoseala tehnica nu va este total necunoscuta, majoritatea dintre noi intalnindu-se cu aceasta categorie in cadrul unui birou, spital etc. – aceste produse avand o aplicabilitate extrem de diversificata. Totodata, atunci cand doriti sa achizitionati un astfel de produs, trebuie sa luati in calcul lista de avantaje presupuse de inlocuirea traditionalei pardoseli. Astfel, printre acestea se numara: timpul de instalare considerabil redus, usurinta in montarea cablurilor si conductelor fara a mai distruge pardoseala, costuri eficiente, utilizarea acesteia imediat dupa instalare, dar si aspecte legate de mentenanta mult mai facila.

De ce intretinerea podelelor tehnice este mult mai usor de realizat decat mentenanta pardoselii clasice?

Bineinteles, atunci cand luam la cunostinta lista de avantaje de care putem beneficia prin utilizarea pardoselii tehnice, ne oprim asupra aspectelor ce tin de mentenantasain comparatie cu vechile pardoseli avute in vedere.

Majoritatea cladirilor de birouri si nu numai (de exemplu spitalele, restaurantele sau numeroasele sali de spectacole) beneficiaza de un sistem de curatenie bine pus la punct. Astfel, personalul desemnat activitatilor de curatenie trebuie sa cuprinda o arie cat mai larga (asta implicand o suprafata cat mai mare avuta in vedere) si, totodata, sa se concentreze si asupra calitatiilor serviciilor de curatenie intreprinse. Un mare impediment din acest punct de vedere (nu doar in cazul acestor locatii, ci si in propria locuinta) este imposibilitatea de a masca in totalitate conductele sau cablurile, ceea ce creste timpul destinat curateniei unei anumite zone a pardoselii, ingreunandu-ne munca. In cazul podelelor tehnice, toate aceste detalii apartin de domeniul trecutului, intrucat atat cablurile, cat si conductele se afla la un nivel inferior pardoselii, acest aspect facilitand procesul de curatenie.

De asemenea, costurile legate de curatenia pardoselii traditionale sunt influentate si de tipul acesteia (parchet, gresie, etc.), intrucat exista solutii special destinate fiecarui material in parte (de exemplu lemnul, fiind mult mai sensibil, necesita solutii pentru curatare care sa impiedice zgarierea, deplasarea sau deteriorarea sa). In ceea ce priveste acest aspect, podelele tehnice nu necesita utilizarea unei anumite solutii, ci pot fi eficient curatate de impuritati intr-un mod extrem de simplu (achizitionarea unor produse generale in vederea curateniei). Acest aspect subliniaza un alt beneficiu al utilizatorilor din punctul de vedere al preturilor alocate unor produse speciale pentru curatenie.

Bineinteles, utilizarea produselor destinate lemnului sau gresiei nu vor avea efecte negative in ceea ce priveste intretinerea podelelor tehnice. Se observa, in cazul pardoselii traditionale, ca utilizarea unui produs necorespunzator materialului din care este confectionata va lasa acele urme des intalnite si va oferi senzatia de lipsa de curatenie.

Un alt aspect care trezeste interesul din punctul de vedere al mentenantei este legat de functionalitatea podelelor suprainaltate pe termen lung. Se observa ca durata de viata a pardoselii tehnice este considerabil mai mare decat in cazul celorlalte produse de acest gen. De exemplu, daca in trecut ne confruntam cu deplasarea si zgarierea parchetului sau cu ciobirea placilor de gresie, acum aceste probleme sunt de mult uitate.

Totodata, atunci cand era necesara montarea cablurilor electrice sau a conductelor, se apela la distrugerea pardoselii, ceea ce presupunea automat si afectarea zonelor alaturate. Acum, prin utilizarea pardoselii tehnice, se evita cu succes aceste riscuri precum si costurile presupuse de schimbarea periodica a elementelor de pardoseala ca urmare a daunelor ce au avut loc.

O alta trasatura implicita a acestor tipuri de pardoseli este data de caracteristica lor antistatica. Astfel, podelele tehnice nu mai favorizeaza retinerea prafului, asa cum se intampla in cazul pardoselii traditionale, ceea ce subliniaza un alt avantaj privind timpul alocat procesului de curatenie.

Bineinteles ca un client, atunci cand ia in calcul posibilitatea de a achizitiona podele tehnice in defavoarea pardoselii clasice, are in vedere avantajele presupuse de procesul de mentenanta si nu numai.

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *