Totul despre podeaua flotanta

Momentele in care cablurile de alimentare, firele de la diversele aplicatii utilizate intr-un interior, precum si tevile inestetice strica total decorul devin tot mai neplacute. Pentru fiecare problema de aceasta natura exista insa si o solutie potrivita. Probabil ati auzit despre podelele flotante, insa nu ati avut inca ocazia sa va convingeti de eficienta acestora. De altfel, este absolut normal sa existe retineri cand vine vorba despre o investitie mai mare, dar asta nu inseamnaca nu va puteti documenta in aceasta privinta pentru a va lamuri cum sta treaba.

Pardoseala flotanta este asadar compusa dintr-un sistem de panouri modulare, sustinute de structuri din otel. Respectivele strucuri sunt reglabile, tinand cont de faptul ca acestea reprezinta elementul portant al pardoselii. Este necesar acest lucru pentru a permite suprainaltarea acesteia dupa necesitate. Exista desigur dimensiuni stabilite care se practica in ceea ce priveste panourile modulare (de obicei intre 600 x 600 mm), dar asta nu inseamna ca nu se poate ca acestea sa varieze in situatii concrete. De asemenea, exista variabilitate si in cazul grosimii panourilor ce constituie podeaua flotanta. Si aceasta, precum si marimea sa poate sustine incarcaturi mari.

Ce se intampla cu spatiul de sub podeaua flotanta?

Daca alegem modelul de podea in functie de tipuri de greutati ce urmeaza a fi asezate ulterior pe aceasta, ce se intampla cu spatiul care ramane sub podea? Tocmai acesta este si rolul podelelor de acest tip: de a crea un spatiu ascuns suficient de mare pentru a realiza diferite tipuri de retele de distributie ca cele de iluminare, electrice, de fluide, telefonice, de voce – date, detectii de incendiu etc.

Poate pentru unii pare o ideea noua si interesanta. Daca interesanta este sigur, noua mai putin decat ati putea crede. In fapt, aceasta metoda de a eficientiza spatiul era utilizata inca din vremea romanilor, cand acestia foloseaua lemnul sau piatra pentru a masca anumite elemente inestetice.

Dar sa revenim la modul in care poate fi intrebuintat spatiul de sub podeaua flotanta. Asadar, cei dintre voi care sunteti interesati in legatura cu aceasta metoda moderna de a va aerisi incaperile, trebuie sa stiiti ca panourile modulare reprezinta solutia prin care puteti sa accesati ori de cate ori este necesar retelele de sub pardoseala. Unele persoane aleg sa nu ia in considerare aceasta idee din cauza ca sunt de parere ca vor fi pusi in situatia de a distruge pardoseala ori de cate ori doresc sa repare sau sa inlocuiasca ceva. Si cum orice reparatie costa, asta nu ar face decat sa ii supuna unor cheltuieli inutile. Panourile modulare sunt cele care fac diferenta in acest caz pentru ca acestea pot fi demontate si montate fara a se deteriora, de fiecare data cand este necesar accesul la retea.

Alte avantaje pe care le prezinta pardoseala flotanta sunt urmatoarele:

 • Montajul este realizat cu usurinta, prin intermediul clipsarii
 • Podeaua flotanta va acoperi si va camufla orice tip de cablu
 • Accesul la tevile de sub pardoseala va fi facut usor si rapid
 • Pentru a acoperi pardoseala cu mocheta se poate utiliza un adeviz care va permite lipirea si dezlipirea succesiva a covorului
 • Acustica din camera respectia este imbunatatita, reprezentand un avantaj mai ales pentru scolile de muzica sau studiourile de inregistrari
 • Pot sustine greutati si obiecte mari, fara sa ii afecteze starea
 • Aspectul estetic este placut si modern
 • Exista o diversitate de finisaje si panouri

Pentru ca rezultatele sa fie optime aveti nevoie de consultanta de specialitate, iar noi va stam la dispozitie cu toate informatiile necesare. Asadar, va putem ajuta sa alegeti volumul si greutatea de materiale de care aveti nevoie pentru a realiza o astfel de manopera, va ghidam in intocmirea planului de livrare pentru satisfacerea nevoii reale pe care o aveti si va oferim ajutor in estimarea necesarului de materiale.

Este deosebit de important ca lucrarea sa fie executata de o echipa specializata, in cazul in care nu detineti exprienta si cunostintele necesare in acest sens. De asemenea, la fel de important este sa puneti accent pe calitate. Acesta este unul dintre factorii de care poate depinde gradul de rezistenta pe care vi-l va oferi podeaua flotanta. Pentru oricare dintre cele mentionate, va stam la dispozitie oricand aveti nevoie. Puteti intra in contact cu unul dintre reprezentantii BG Contain accesand site-ul nostru podele-tehnice.com/ro/.

modele de pardoseli ecologice

Care sunt cele mai populare modele de pardoseli ecologice?

Modele de pardoseli ecologice

In mod definitoriu, importanta unei pardoseli se remarca indiferent daca este vorba despre propria locuinta, o cladire de birouri, un restaurant sau un alt fel de spatiu. Desi pare greu de crezut, o pardoseala ce are deficiente considerabile din punct de vedere estetic influenteaza negativ cu mult intregul design al unei incaperi.

Termenul de pardoseala ecologica poate in trecut era definit de piata rece, insa acum se traduce prin preturi pe cat se poate de competitive, o gama variata de culori, precum si suprafete destul de diferite incepand cu linoleum natural si pana la pluta calda. Toate aceste modele de pardoseli ecologice sunt indeosebi recomandate si pentru a se asigura o stare mai buna de sanatate. Din acest punct de vedere, nu este un secret faptul ca podelele conventionale, clasice, influentau negativ atat mediul inconjurator, cat si sanatatea (prin materialele sintetice folosite in realizarea lor, dar si prin substantele utilizate in tratarea acestora).

Asadar, printre cele mai populare modele de pardoseli ecologice se numara urmatoarele:

 1. Pardoseala realizata din bambus: aceasta categorie este pe cat se poate de atragatoare din punct de vedere al design-ului, fiind usor de accesorizat cu celelalte elemente de decor. Cele mai potrivite incaperi in care se poate opta pentru pardoseli din bambus sunt, de regula, dormitoarele, bucatariile si living-urile.

De asemenea, avand in vedere faptul ca bambusul cunoaste o rapiditate in maturizare, mai precis in mai putin de 5 ani are loc aceasta, podeaua confectionata din acest material implica rezistenta si, mai ales, resurse minime. Cele mai placute nuante sunt galbenul si caramelul, inlocuind intr-o maniera gratioasa podelele clasice de lemn. Cel mai important aspect este faptul ca pardoseala din bambus presupune o rezistenta in timp similara cu cea a lemnului.

 

 1. Pardoseli din pluta: desi pare greu de crezut, aceasta alegere este extrem de avantajoasa. Specialistii in design interior recomanda optarea pentru o astfel de varianta in incaperi de natura sufrageriilor sau a livingurilor.

Printre beneficiile aduse celor care decid sa achizitioneze pardoseala din pluta se numara: rezistenta sa la mucegaiuri, foc, dar mai ales trasatura sa de a amortiza sunetele. Totodata, o podea din pluta este placuta daca se merge cu picioarele goale, iar in cazul tocurilor sau a mutarii mobilierului masiv si greu este usor de recuperat in privinta urmelor lasate.

O astfel de categorie de modele de pardoseli ecologice poate rezista si pana la 40 de ani, in cazul in care este intretinuta corespunzator si nu necesita utilizarea unor resurse financiare mari. Totusi, pardoseala din pluta nu se recomanda a fi montata in bai sau in demisoluri, deoarece umiditatea ridicata din aceste spatii poate cauza tot felul de stricaciuni. De asemenea, nu suporta incalzire prin podea, actionand ca un izolator natural.

 1. Podele de lemn natural: in mod cert, o podea din lemn natural este usor de valorificat in cazul oricarui spatiu. Pe langa faptul ca ofera un avantaj considerabil din punct de vedere al cresterii valorilor imobiliare, aceasta varianta de pardoseala implica beneficii hipoalergenice locatarilor sau utilizatorilor. De asemenea, aspectul unei podele din lemn natural este greu de comparat cu alta categorie de pardoseala, fiind impunator si elegant.
 2. Varianta cu linoleum natural: fiind realizat din materiale ecologice, mai precis pe baza de plante (precum sunt: uleiul de in, pudra de pluta sau rasina de pin) implica un minim de procesare si presupune o rezistenta de doua sau trei ori mai mare decat a vinyl-ului (varianta mai comerciala), de pana la aproximativ 40 ani.

Daca prezentati sensibilitate la mirosuri sau la tot felul de alergii, este recomandat sa aveti grija la instalare, intrucat in primele trei zile mirosul de ulei de in se poate resimti puternic in incapere. Linoleumul natural este indicat a fi folosit in special in cazul bucatariilor sau al bailor, prezentand o rezistenta mare la pete si fiind extrem de usor de curatat. De asemenea, acesta se bucura de calitati antimicrobiene, iar baile si bucatariile sunt in mod cert mai sensibile din acest punct de vedere.

 1. Varianta de mochete din fibre naturale: fiind recomandata de specialistii in design in special pentru dormitoare si livinguri, fibrele de nuca de cocos, iuta sau sisal din care este realizata o astfel de mocheta se defineste ca varianta perfecta pentru a inlocui categoria de asemenea produse sintetice.

 

Asadar, daca sunteti interesati de o schimbare practica, dar ecologica in privinta pardoselii, puteti opta cu usurinta pentru una dintre variantele prezentate mai sus. Prin aceste modele de pardoseli ecologice puteti sa aveti certitudinea ca nu va este influentata negativ starea de sanatate si, in acelasi timp, va bucurati de un grad inalt de confort.